Andijviestamppot met rode biet 

0 kcal

per persoon

0 min

Ingrediënten

  • Kruimige aardappelen - 250 gram
  • Gekookte rode bieten - 150 gram
  • Gesneden andijvie - 150 gram
  • Rode ui – 0.5 stuks
  • Feta - 50 gram 

  • Amandelen - 20 gram
  • Olijfolie – 1 el
  • Balsamicoazijn - 0.5 el
  • Gedroogde tijm – 1 tl
  • Peper - 1 snufje

  • Maak dit recept

    Bereidingswijze:
    1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar.
    2. Pel en snipper de ui. Snijd de rode bieten in blokjes.
    3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg de rode biet, tijm en balsamicoazijn toe en bak 5
    minuten met de deksel op de pan. Schep halverwege om en breng op smaak met peper.
    4. Hak de amandelen grof en verkruimel de feta.
    5. Giet de aardappelen af en houd wat van kookvocht apart. Stamp de aardappelen met kookvocht tot een
    smeuïge puree.
    6. Schep de andijvie er in delen door en laat slinken. Schep de helft van de feta erdoor en breng op smaak met
    peper.
    7. Schep de stamppot op een bord en hier bovenop de rode bietjes. Bestrooi met de amandelen en garneer
    met de rest van de feta.