Zoete aardappel stamppot met spinazie en runderchipolata

0 kcal

per persoon

0 min

Ingrediënten

  • Zoete aardappelen - 250 gram 

  • Spinazie - 100 gram
  • Runderchipolata worst - 2 stuks (76 gram)
  • Verse geitenkaas 45+ - 20 gram
  • Walnoten - 10 gram
  • Olijfolie - 1 el
  • Peper - 1 snufje
  • Zout - 1 snufje

  • Maak dit recept

    Bereidingswijze:
    1. Schil de zoete aardappel, snijd in gelijke stukken en kook in 10 tot 12 minuten gaar.
    2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de chipolataworstjes in 5 minuten gaar.
    3. Giet de zoete aardappel af en vang wat van het kookvocht op.
    4. Stamp de zoete aardappel fijn met een pureestamper. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe en breng
    op smaak met peper en zout.
    5. Schep de spinazie erdoorheen en laat op laag vuur omscheppend slinken.
    6. Hak de walnoten grof.
    7. Schep de stamppot op een bord, verkruimel de geitenkaas eroverheen en bestrooi met de walnoten. Serveer
    met de chipolataworstjes.